#woordenvantroost wil verschillende doelgroepen een hart onder de riem steken. Ze willen mensen verbinden, troost bieden, samenhorigheid opwekken en nog veel meer. Wij, studenten aan UGent, wouden ons steentje hieraan bijdragen. 

Via het delen van een google formulier via onze sociale media probeerden wij een beeld te krijgen van hoe onze omgeving troost vindt en wat ze troost biedt in moeilijke periodes. Daarnaast zijn we zelf bestaande lijstjes gaan opzoeken in verband met rouwen en verlies. Ook zijn we zelf gaan nadenken welke muziek, film… ons helpt in deze tijden.  De combinatie van eigen ervaringen en ervaringen van anderen geeft dit geheel een grote variatie, ideaal voor een heterogeen doelpubliek.

Muziek brengt een warm gevoel naar boven waar we allemaal van tijd tot tijd nood aan hebben. We maakten een selectie van reeds bestaande afspeellijsten en maakten op basis van suggesties van vrienden en familie een eigen afspeellijst. Daarbij ligt de focus op Nederlandstalige troostmuziek. Het is gemakkelijk om de Nederlandse taal te begrijpen en het gevoel van de zanger(es) te ervaren…. Verder hebben we vooral spotify playlist van specifieke zangers en zangeressen geselecteerd die uit het google formulier naar voren kwamen. Deze artiesten brengen herkenbare gevoelens van eenzaamheid, liefde, kwetsbaarheid … naar voor. Naast  muziek die gedachten leeg maakt, zit er muziek in met tekst om over na te denken.

  1. Woorden van Troost

Lijst samengesteld uit suggesties van vrienden en familie

2. Life sucks

Wil je alle emoties en frustraties los laten? Deze afspeellijst is daar de perfecte hulp voor. Vergeet je nadien niet op te krikken door een vrolijke afspeellijst te luisteren.

3. La vie est belle

Oh, het leven kan zo mooi zijn! Soms is het moeilijker om de mooie dingen te zien, maar deze lijst geeft alvast een verzameling liedjes om volop van te genieten.

4. Uplifting soul classics

Ga terug in de tijd met deze vrolijke muziek. Deze afspeellijst geeft je zo’n warm gevoel dat tranen van geluk over je wangen kunnen rollen.

5. Een goede bui

Nood aan een grote glimlach en dansen in de regen? Deze muziek geeft alvast de aanzet.

6. Koffiehuis

Met een koffie of thee genieten van rustgevende muziek (eventueel met een goed boek uit onze lijsten)

7. Sad songs

In een slechte bui en zin om alle emoties vrij te laten? Deze playlist past bij jou gevoel. Vergeet nadien niet naar een van onze vrolijke lijsten te luisteren.

Sari Van Haute & Amelie Limpens

Reageer