De podcast, hét een moment om volledig te ontspannen en op te gaan in een verhaal of boodschap. In dit lijstje hebben brengen we enkele verhalen van mensen die moeilijkheden ervaren op verschillende vlakken. Om iedereen te laten weten dat hij/zij niet de enige is én om zelf te leren. Hoe gaan zij om met stress, verlies, verlies van vrijheid.

1. Eva ontmoet__ (Studio Brussel)

Eva ontmoet__ bundelt unieke, persoonlijke en inspirerende verhalen. Studio Brussel-presentatrice Eva De Roo ontmoet durvers en doeners in haar favoriete café in Brussel. Ze praat met mensen met een mening, een inzicht of een aanstekelijke motivatie.
→ Eva ontmoet Eveline: Eveline is 25 jaar. Door een moeilijke thuissituatie verbleef ze vanaf haar 13e in een open jeugdinstelling. Vandaag zet Eveline zich zelf in voor jongeren in een soortgelijke situatie.
→ Eva ontmoet Robi: Robi (23) werd geboren met twee dove ouders. Hij groeide op in stilte en kwam pas op zijn twaalfde in contact met muziek.

2. Radio Begijnenstraat

De geïnterneerden van ‘vleugel F’ van de Antwerpse gevangenis in de Begijnenstraat maken radio die geen radio is. ‘De vleugel Fou’, zoals hij in een aflevering genoemd wordt, is de plek waar (psychisch zieke) daders hun straf uitzitten. Radio Begijnenstraat is een mix van losse flarden uit interviews, van woordkunst zonder voice-over, van mooie muziek, van alles en niets tegelijk.- iTunes en Soundcloud.

3. Orentroost

5 professionals uit het Vlaamse muzieklandschap praten in dialoog over hoe en op welke manier muziek troost kan bieden. -Spotify

4. Bespreekbaar

Vind kalmte in een wereld die schreeuwt. Mentale gezondheid bespreekbaar maken – Spotify

5. In mijn hoofd

Kijken in verschillende hoofden: van een afasiepatiënt, van een blinde persoon, doof persoon, verliefd persoon, iemand met het syndroom van Gilles de la Tourette… – Spotify

Deze podcasts werden geselecteerd door Sari Van Haute & Amelie Limpens

Reageer