‘The school of life’ is een populair concept dat over de hele wereld groeit. De grondlegger, Alain de Botton, wilde filosofie en psychologie fris en toegankelijk maken. Hij vertaalde inzichten van grote denkers naar bruikbare tips bij concrete levensvragen. Ook thema’s als verlies, troost, emoties, liefdesverdriet […]
Twee short films over verdriet, verlies en verbondenheid.
Collages uit de Quarantaine, gemaakt door Karolien Hulpiau.
Doodgaan hoort bij het leven. Toch staat de wereld even stil wanneer een dierbare overlijdt of wanneer je zelf met je levenseinde wordt geconfronteerd. Verdriet en gemis vormen immers de keerzijde van graag zien.
Een tiental geanimeerde kortfilmpjes over uiteenlopende onderwerpen: verlies, verdriet, rouw, eenzaamheid ... maar ook vriendschap, liefde en hoop!
De dood maakt deel uit van het leven. Maar welke betekenis zouden we nog kunnen geven aan het leven als we niet geloven in een leven na de dood? Dit filmpje probeert een antwoord te geven op deze en andere vragen.
Voel je je verloren? Of eenzaam? Heb je nood aan wat verstrooiing, een portie verse moed of gewoon een warme stem? Geniet dan van deze selectie hartverwarmende verhalen. Zet je, dan maken we het samen gezellig.
Reeks interviews over de verschillende manieren waarop mensen omgaan met verlies, gevat in een ontroerende montage.
TedTalk van de hand van een Amerikaanse schrijfster die vanop de eerste rij heeft ervaren hoe zwaar verlies kan vallen. En hoe je nadien terug recht krabbelt.
Kort, maar krachtig filmpje over een koppel dat het verlies van een kind moet verwerken. Moeder en vader gaan op een andere manier om met het gemis, maar vinden elkaar in kleine gebaren.
Weinig zaken bieden meer troost dan een mooi liedje. Vader Dave en dochter Claire coveren met ontroerende eerlijkheid de Disney-klassieker You’ve Got a Friend in Me van Randy Newman. Nostalgie naar Toy Story, of een heerlijk nieuwe ontdekking voor jong en oud.