Voel je je verloren? Of eenzaam? Heb je nood aan wat verstrooiing, een portie verse moed of gewoon een warme stem? Geniet van deze selectie hartverwarmende verhalen, voorgelezen door consulenten en vrijwilligers van het huisvandeMens Brugge. Zet je, dan maken we het samen gezellig…

1. ‘De Spin en de Mug’ – Korneel De Rynck

Fris en jong geweld: Alice trakteert je op een leuk verhaal van Korneel De Rynck over eenzaamheid en spontane, onverwachte babbels. Misschien raakte jij ook al in gesprek met iemand die je nooit eerder zag of sprak, misschien zelfs uit de weg ging…

2. ‘Erover heen’ – een stuk uit ‘De Gans en zijn Broer’ van Bart Moeyaert

Als de druk en veranderingen je even te veel worden… de gans van Bart Moeyaert weet er alles van! Laat je meedrijven op het heerlijke stemgeluid van Véro Dehaese en ontdek welke tedere oplossing de gans vindt voor zijn worsteling.

3. ‘De Gebarsten Emmer’

Kristoff brengt je een verhaal over een half kapotte emmer die plotseling kan praten omdat hij zich zo lelijk en onbruikbaar voelt. Hij komt er echter achter dat ook hij heel nuttig is voor zichzelf en anderen.

4. ‘Kikkers in de room’

Collega Ilse Rotsaert vertelt je over de kikkers in de room, die trappelen en ploeteren tot het bittere eind. Of keren ze vrolijk kwakend naar huis terug?

5.‘De Meeuw en de Potvis’ – Toon Tellegen

We maken het samen gezellig met ‘De meeuw en de potvis’ van Toon Tellegen, gelezen Britt Finaut.

6. ‘Over Verdriet en Hoop’

Laat je meevoeren door de warmhartige Mariola Farina die een ontroerend verhaal brengt over verdriet en hoop.

Wil jij ook troost bieden en huisverteller worden? Lees dan je verhaal in en film dit in je huis, tuin of omgeving. Hier kan je je bijdrage inzenden.

Reageer